nasza Kuchnia
Smaki Tylicza
Domowe będą też posiłki, bo chcemy zachować w kuchni tradycyjne receptury i smaki. Sami cenimy zdrowe produkty i naturalne składniki. Ekologiczne warzywa, owoce i zioła z własnego ogródka będą gwarancją prawdziwego smaku potraw. Już teraz- latem i jesienią -przygotowujemy przetwory na nadchodzącą zimę: przecier pomidorowy, kiszone ogórki i kapustę, soki z mięty, marynowaną paprykę, sałatki i konfitury z owoców. Będziemy serwować lokalne przysmaki i produkty z naszej spiżarni. Ze szczególną uwagą przygotowaliśmy menu dla dzieci. Już dzisiaj możemy się pochwalić, że jest pyszne. Na śniadaniu nie zabraknie naleśników, tostów, racuszków czy domowego jogurtu na zsiadłym mleku. Na stole swoje stałe miejsce znajdą również: wiejski ser, świeże mleko prosto od krowy, oscypki i sałatka z burakiem. Wędliny własnego wyrobu, pasztet, kiszone ogórki i dżemy, które sami przygotowujemy podkreślą domowy charakter naszej kuchni.

Dobra kawa na dobry początek dnia
Kawa to najpopularniejszy napój na świecie, wielu z nas nie może bez niej żyć, dlatego przygotowujemy ją z najwyższą starannością. Już dziś zapraszamy na aromatyczną, świeżo zmieloną kawę z ekspresu kolbowego, którą będziemy serwować przy kominku.
Śniadanie
W godzinach 8.30- 10.00
Śniadanie będzie serwowane w formie bufetu z kompozycją lokalnych produktów i własnych przetworów: wędliny, sery, twarożek, jajka, sałaty, mleko, jogurty, płatki, konfitury. Dania ciepłe: jajecznica, jajka sadzone, kiełbaski, parówki, naleśniki, racuchy. Napoje: kawa, herbata, kakao, woda, soki.
Obiadokolacja
W godzinach 15.30 - 16.30
Obiad będzie podawany w formie bufetu: dwie zupy, dwa dania główne, bufet sałatkowy oraz deser. Napoje: woda, soki, kompot. Specjalnie z myślą o najmłodszych proponujemy zupkę o godzinie 14.00.